Skip links

Prečo Pivko na Ostredku?

Prečo Pivko na Ostredku?
Hotel Ostredok si v prvom rade zakladá na kvalite produktov podávaných hosťom. od prvotného výberu dodávateľa, až po samotné servívovanie hosťovi.
Samozrejmosťou a nevyhnutnosťou pre IgloBrothers,  je kvalitné a originálne pivko!

Aké pivko sa u vás čapuje?
Zatiaľ len Bakalár 12, a nealkoholický Bakalár vo fľaške.
Čapujeme Hladinku, teda veľké pivo a Šnyt to je variácia malého piva s podstatne vyššou hustou penou ako je obvyklé. Šnyt máme v oblube vďaka tomu že sa dá rýchlejšie vypiť a môžme si objednať ďaľší.

Prečo Bakalár?
Tým že v Jasnej patríme medzi menšie firmy, snažíme sa odlíšiť a byť pre ľudí atraktívnejší, keďže väčšinou nájdete v krčmách Plzeň. Vieme že to ľudia majú radi, no taktiež vieme, že existuje aj niečo porovnateľné a možno ešte lepšie.
Plzeň ako veľká spoločnosť sa netají faktom, že malé firmy pre nich nie sú prioritou a podľa toho sa odvíjajú aj všetky nasledovné kroky, keď máte o ich pivo záujem, t.j ťažká komunikácia a dohoda.

Ako ste sa dostali k Bakaláru?
Pýtali sme sa známych a kamarátov ktorí majú prevádzky, aké majú pivo a ako sa s ním pracuje. Jeden známy nám odporučil pána Žákovica z Bakaláru a od prvého stretnutia bola naša spolupráca veľmi príjemná a pivko chutí unikátne!  Keď sme im povedali akým spôsobom chceme čapovať pivo a ako sa chceme oň starať, nerozmýšľali ani minútu a dopomohli nám ku kúpe nového pultu, pípi, chladiča, chladničky na poháre a sudy, oplachovač na poháre…
Starajú sa o nás

.

Aké  sú všetky kroky k načapovaniu dobrého piva?
-Mať  dobré pivo.
-Mať šikovného výčapného, ktorý má rád pivo.
-Čistota. To je asi najdôležitejšia časť celého procesu. Pivko cestuje v hadici a keďže žije, dokáže rýchlo splesnieť, a iné zaujímavé záležitosti. Takže každodenné čistenie je nutnosť! Od výčapnej hlavy, cez hadic
-Vlastniť dobrú pípu. My používame tzv. Nostalgiu – kohút sa neťahá zvrchu, ale otáča sa a má väčší prietok (širšie trubky) ako zo štandardnej pípi. Tým pádom ho viete rýchlejšie načapovať, a nestráca kvalitu, ako keď pení, bublinkuje, striela atď. Viete načapovať smotanovo hustú penu, ktorá si zachová svoju štruktúru počas pitia a zablokuje pivo, aby si udržalo správne bublinky a kvalitu. V skratke, zachová kvalitu piva.
– Plyn. Aby sa dostalo pivo von zo suda, je logicky potrebný nejaký tlak. Máme šťastie že v Liptovskom Mikuláši je firma zaoberajúca sa práve miešaním plynu, ktorým sa tlačí pivo. Nieje vyrobený laboratórne chemickým procesom, ale miešaním zo vzduchu.
Nechali sme si poradiť a používame menej CO2, keďže to je tá ingrediencia z ktorej sa cítite plný, či nafúknutý. Momentálne máme pivnú zmes 90% NO2 a 10% CO2.
– Čistota pohára. Neumývame poháre v umývačke, keďže nedokáže poriadne vyčistiť povlak po pive.  Používame dva čistiace valce, v jednom sú kefy so saponátom a v druhom oplach. Čomu sa tiež tešíme sú chladiace vane na poháre, ktoré si držia teplotu vody 6 až 8 stupňov
-Chladničky na sudy, ktoré si držia stálu teplotu 7 stupňov.

Sú ľudia spokojní s Bakalárom?
Veľmi veľa ľudí ho nepozná, ale veľa Čechov ho pozná. Ale myslíme si že, keď robíte niečo poctivo a poctivo varíte pivo, tak nemôže byť zlé. Ale môže byť veľmi zle načapované. No nám sa často stáva že keď už sa raz rozhodnú zákazníci ochutnať, tak sú milo prekvapení! Ortodoxní Plzňáci s tým taktiež nemajú problém, keďže celá cesta vedúca k dobrému pivku je vykonaná poctivo.
Zatiaľ sa nám nestala situácia, že by niekto prišiel a povedal že je zlé.

V budúcnosti sa však môžete tešiť na viac druhov pivka!

Takže prečo pivo a prečo u nás?
Máme ho radi, a máme radi keď chutí dobre!

Zanechajte komentár

Používame cookies pre lepší zážitok z návštevy stránky.